Teoretycznie luty lubi ciepłe buty, ale u nas cały czas temperatura oscyluje koło 10 stopni C na plusie oczywiście i w zasadzie wiosna chciałaby przyjść...
Kupiliśmy naszej pięknej suni frisbee. Tak wysoko skacze do góry za piłeczką, że myślałam, że frisbee będzie dla niej w sam raz.
A ona nie wie co to jest i w ogóle nie chce tego nawet wziąć w zęby, żeby się poszarpać! Rozczarowanie...
6 lutego mam imieniny i rocznicę ślubu. Będę robić nowe dania według Jamiego Oliwera. Kapusta pak choi i przyprawa 5 smaków to novum, którego użyję.
Potrawa nazywa się Gangnam.
Po lewej jest ryż z czuszką, kapustą pak choi, czosnkiem, glazurą, która była użyta do skrzydełek, a poniżej skrzydełka w glazurze słodko-ostrej posypanej sezamem.
Sernik na zimno według Magdy Gessler
Bardzo smaczny jest ten spód z pokruszonych herbatników i orzechów (Magda Gessler w swoim przepisie mówi o migdałach, ale ja mam za dużo własnych orzechów i je używam). Oryginalnie w serniku powinny być brzoskwinie z puszki, ale ja miałam pod ręką ananas i on wylądował w środku i galaretce. Zresztą jakie owoce wrzucimy to już nasza inwencja. Sernik schodzi błyskawicznie. Dobrze, że zdążyłam go jeszcze uchwycić przed zjedzeniem!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz