wtorek, 8 września 2020

Gęsi tłuszcz

 Ostatnio piekłam gęś według przepisu Jamiego Olivera na kurę. Zrobiłam tylko dłuższy czas pieczenia, bo moja gęś piekła się 3 godziny.

Wytopiło się bardzo dużo tłuszczu. Nie lubię wyrzucać jedzenia, więc zainteresowałam się co mogę z tym zrobić.


Ze słyszenia wiedziałam, że tłuszcz gęsi jest bardzo zdrowy. Dodatkowo wyczytałam, że ponoć nawet obniża poziom cholesterolu! Nie za bardzo chce mi się w to wierzyć.

Ja zamierzam swoim smarować chlebek. O wynikach smakowo-zdrowotnych poinformuje później.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ostatnio

Niesamowite

Ale Bohmowi udało się znaleźć wyjaśnienie. Według niego cząstki elementarne oddziałują na dowolną odległość nie dlatego, że wymieniają mię...