Fasola z kapustą
- wiaderko kapusty kiszonej (1 l)
- 1 kg fasoli (może być piękny Jaś)
- 2 cebule
- przyprawy (zioła prowansalskie, listek laurowy, ziele angielskie, czuszka, sos sojowy, tymianek, cukier)
Kapustę gotować do miękkości (0,5 godz.) dodać 3 listki laurowe, ziele angielskie, zioła prowansalskie, czuszkę, cukier.
2 cebule zeszklić na patelni (posolić, żeby się nie przypaliły), dodać do nich zioła prowansalskie i tymianek (jak jest)
Do ugotowanej kapusty wsypać ugotowaną fasolę (piękny Jaś moczony przez 12 godz. w wodzie, woda zlana, wypłukany parę razy i gotowany przez godzinę, woda znów zlana), na wierzch podsmażaną cebulkę, sos sojowy, zamieszać, podgrzać i podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz