wtorek, 8 lutego 2022

Kapusta z fasolą

 

Fasola z kapustą

- wiaderko kapusty kiszonej (1 l)

- 1 kg fasoli (może być piękny Jaś)

- 2 cebule

- przyprawy (zioła prowansalskie, listek laurowy, ziele angielskie, czuszka, sos sojowy, tymianek, cukier)

Kapustę gotować do miękkości (0,5 godz.) dodać 3 listki laurowe, ziele angielskie, zioła prowansalskie, czuszkę, cukier.

2 cebule zeszklić na patelni (posolić, żeby się nie przypaliły), dodać do nich zioła prowansalskie i tymianek (jak jest)

Do ugotowanej kapusty wsypać ugotowaną fasolę (piękny Jaś moczony przez 12 godz. w wodzie, woda zlana, wypłukany parę razy i gotowany przez godzinę, woda znów zlana), na wierzch podsmażaną cebulkę, sos sojowy, zamieszać, podgrzać i podawać.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ostatnio

Niesamowite

Ale Bohmowi udało się znaleźć wyjaśnienie. Według niego cząstki elementarne oddziałują na dowolną odległość nie dlatego, że wymieniają mię...